måndag 27 september 2010

Gammelmorfars verktygslåda

Hittade min mammas morfars gamla verktygslåda undanskuffad i ett hörn i förrådet. Tydligen såg jag inte potentialen i lådan tidigare, då den stod där undangömd och täckt av en massa bråte.

Under helgen har den fått några lager med vit färg samt en liten shablon.

Även inuti är den charmig, tycker jag, med gamla fastspikade läderband som hållare för diverse verktyg.

Ett loppisfynd jag gjorde i veckan var den här lilla hyllan. Lite vit färg och en omgång med sandpapper, så blev den helt ok. Hittade två likadana, men har bara gjort klar den ena ännu.

Ha en undebar vecka!

Kram
Lena

onsdag 22 september 2010

Höstmörker

Jag tillhör den där skaran som tycker att det är fantastiskt mysigt med höst. Alltså inte regn, rusk och när det blåser som tusan, men som det har varit idag, i alla fall i Stockholm. Strålande sol, klar frisk och lite kylig luft. Känns så himla fräscht. Pricken över i är när alla träd börjar skifta i underbara färger. Inte riktigt dags för det här ännu, men snart.

Det absolut bästa är att kunda tända en massa ljus när det är mörkt ute. Tror aldrig att jag kan få för många ljuslyktor och ljusstakar.

Det går alltid att klämma in en till.

Hur många jag än köper, så fattas det alltid någonstans.

Ha en härlig höst vecka!

Kram
Lena

måndag 13 september 2010

Lite pyssel

Det blev glest med loppisar i helgen då jag har varit i Åre med jobbet. Lite pyssel har det dock blivit.

Den här fönsterlampan gjorde jag av en gammal trearmad taklampa i guld med dessa glaskupor vända uppåt. Fin egentligen men passade inte in stilmässigt någonstans. Med några meter gammaldags tygsladd får de nu fungera som fönsterlampor i stället. Av en lampa blev det plötsligt tre.

Den här plåtasken fastnade jag för direkt jag såg den, men visste inte riktigt vad jag skulle ha den till.

Har fyllt den med tändstickor och satt fast plånen från tändsticksaskarna med dubbelhäftande tejp på insidan av locket. Lätt att byta ut när plånen blir utslitna.

Det var allt för idag. Önskar er en skön vecka.

Kram Lena


torsdag 2 september 2010

Senaste loppisfynden

Min man klagade häromdagen på att det börjar bli fullt av diverse möbler och annat bråte i garaget. Föreslog att vi röjer ut i förrådet och gör om det till en målarverkstad. Han var faktiskt med på idén, då han dessutom börjar tröttna på att jag står och dräller med målarfärg inomhus. Tjoho, det ska bli riktigt kul att fixa till ute i förrådet. Måla väggarna vita, sätta in rejält bra belysning och lägga in ett trevligt golv. Jag kan knappt bärga mig.

Ett av förra helgens loppisfynd är den här maffiga spegeln med gammalt slitet glas. Med lite vit färg och en omgång med sandpapper så blev jag riktigt nöjd med den. Stod övergiven i ett hörn och antaligen ratad för att glaset är kass. Det var dock det charmiga gamla glaset som gjorde att jag föll för den.

Ljusstaken var ärggrön och korgen omålad när jag hittade dem. Även här lite vit färg och sim sala bim, så blir de helt ok.

Snart helg igen och då ska vi åka upp till stugan. Ska bli så härligt att komma dit igen. Plocka lite kantareller kanske.

Ha det gott!

Kram Lena