måndag 22 november 2010

Saffransbiscotti

Vill gärna tipsa om dessa underbara saffransskorpor som fanns med i senaste numret av Lantliv (13/2010). Lättbakade, försvinnande goda och helt perfekta nu till advent.
Recept (ca. 40 skorpor)

100 g rumsvarmt smör eller margarin
2 dl strösocker
3 ägg
1 kuvert saffran (½ g) + lite strösocker
1 msk grädde
7-8 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker
½ tsk salt
1½ dl torkade tranbär
1½ dl pistagenötter, hackade

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Stöt saffran med lite socker i en mortel och blanda med grädden. Rör ner saffran i smeten.
  3. Blanda de torra ingredienserna, tranbär och postagenötter. Tillsätt detta och arbeta till en smidig deg.
  4. Rulla ut degen till 3 längder och lägg på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda längderna i ca. 15 minuter. Ta ut plåten ur ugnen och stäng av värmen.
  5. Skär längderna på snedden i ca. 2 cm breda bitar. Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt bitarna stå i eftervärmen till de är genomtorra och knapriga.

Mums!

Ha en skön vecka. Till helgen julpyntar vi, eller hur?

Kram Lena

4 kommentarer:

  1. Hej!
    Saffransskorpor är såå goda! =)
    Vilken fin spets du satt på burken!
    Ha en fin start på veckan
    kram Ellen

    SvaraRadera
  2. Åh va de ser goda ut och så är det ju hållbart med skorpor! Nu blev jag hungrig!:) Ha en fortsatt fin vecka! kram

    SvaraRadera
  3. mums! bakade det för ngr jular sedan och oj vad gott det var! det trista är att de tar slut så fort ;D

    Kram p.

    SvaraRadera
  4. Hej de är ju försvinnade goda jag som har smakat samt fått en fin burk med fin spets på....Kramiz på dig/Majsan

    SvaraRadera