söndag 16 maj 2010

Toppenhelg!

Har haft en toppenhelg ensam uppe i stugan. Min man behövde jobba och barnen börjar bli stora och kände inte för att följa med den här gången, så fyra hela dagar i lugn och ro. Jag njuter något grymt av att få vara ensam ibland och särskilt här uppe i stugan. Jag har antagligen en liten släng av enstörighet. Att vädret har varit uselt gör inte det minsta, jag har fått massor gjort.

Målat över den blommiga tapeten på övervåningen t.ex.Trots att vissa av väggarna ska ner när innertrappan ska flyttas och vi ska göra ett till sovrum, men vilket år då? En hink färg kostar inte många kronor. Nu är väggarna svagt grå och atmosfären känns  mycket lugnare. Den blommiga röran är ett minne blott. Passade på att möblera om lite också, så nu har ett av barnen fått en egen liten sovalkov i ena hörnet, som skymtar i bakgrunden på bilden, och den andra har ett mysigt krypin bakom murstocken.

Hittade den här fina pallen hos Majsan på Lavendel & Romantik (var annars). Tror den får fungra som sängbord i solvalkoven. Vi får se, jag flytter runt den lite och känner efter.

Hittade även den här mysiga kryddlådan hos Majsan, som jag fyllt med diverse plock. Tyckte det var lite väl undanstädat och tråkigt på bänken i köket. Det behövdes liksom något där. Funderar på att måla den vit, men den får "stå till sig" lite först.

Vitsipporna blommar fortfarande fantasiskt och vi har massor i trädgården. De är så spröda och vackra.

Nu blir det en liten sväng till Bäsna trädgård innan jag packar och beger mig hemåt mot Täby igen, utvilad och nöjd efter fyra härliga, kreativa dagar.

Ha en toppenbra vecka!






1 kommentar:

  1. Hej!
    Mysig blogg du har! Visst är det härligt med alla vitsipporna =)
    Längtar till sommaren när man kan ta en fika i Bäsna trädgård, såå härligt ställe!
    Ha en bra dag!
    mvh/Ellen

    SvaraRadera