lördag 30 juli 2011

Ett par loppisfynd

Det har varit lite torka på loppisfronten den senaste tiden. Mycket beroende på att mitt favoritställe, Tulavippan, har stängt pga. flytt. Just sommartid brukar det vara min favoritsysselsättning att gå runt och botanisera där bland hyllorna.

I dag hittade jag dock ett nytt ställe, Gammalt & Nytt, precis vid Insjön. Lite Tulavippan i miniformat.

Den här tillbringaren tyckte jag var helt oemotståndlig...

...men ännu lyckligare blev jag när jag hittade den här underbara gamla fotoramen. Passade perfekt för fotot jag har på min mormor och hennes föräldrar.

Hittade häromdagen den här gamla trähängaren bland allt bråte vi har i uthuset. Hängaren är signerad Helge Granlund, Bäsna. Troligtvis någon som har bott här på gården en gång i tiden. På med lite vit färg och nu sitter den på väggen i hallen. Hjärtat i ull har min dotter tovat.

Hittade även en längre variant med 6 st krokar, som är under målning. Den kommer att bli perfekt i sovrummet. Kul att kunna ta tillvara på något som någon som tidigare bott här har tillverkat.

Önskar er en fortsatt skön helg!//Lena

fredag 15 juli 2011

Mårbackapelargoner = sommar!

Äntligen sommar och semester. För mig är ett säkert tecken på sommar och semester ett par Mårbackapelargoner i köksfönstret i stugan. 

 Det är först till sommaren som jag tar med mig riktiga blommor till stugan och Mårbackapelargoner är ett måste. I år blev det ett par ljusrosa.

Det var mycket att göra på jobbet innan semestern, så jag har inte varit så flitig med målandet på sista tiden. Nu har jag äntligen all tid i världen att ta igen detta. Ett litet runt, lättplacerat bord är precis klart...

...samt en udda stol som klätts med fusk fårskinn. Båda finns i butiken Lavendel & Romantik.

Önskar er en skön helg!

Kram Lena

måndag 4 juli 2011

Nedräkning

Bara fyra dagar kvar att jobba, sedan semester, eller miljöombyte i alla fall. I och med mitt åtagande i Lavendel & Romantik så kommer aldrig semester att innebära total ledighet längre.

Blir en hel del målande av möbler till butiken och så måste ju stackars Majsan, som står i butiken 6 dagar i veckan, få vara lite ledig också. För mig är det ändå en härlig omväxling mot mitt vanliga, hetsiga jobb i konsultbranchen. Jag längtar verkligen!

Bara att få komma upp till härliga Dalarna och få vara i stugan är avkopplande och rogivande för mig och måla möbler är ju bara kul.

Nu blir det en vända ut i verkstaden för att måla klart de möbler som jag ska försöka få med mig upp till butiken tillsammans med all annan packning inför sommaren.

Önskar er en skön vecka!//Lena