måndag 28 mars 2011

Härlig helg

Vilket härligt väder det var i helgen. Tillbringade hela söndagen i Romme Alpin med sonen och fick några riktigt fina åk, säsongens sista antagligen. Lite minus dock att det snöade från Säter och hela vägen till Täby när vi åkte hem och i morse fick man skrapa rutan på bilen igen. Morr...

Levererade lite nymålade möbler till Lavendel & Romantik i lördags och givetvis går det inte att gå tomhänt därifrån. Denna rosenkudde fick följa med hem trots att jag redan har både en grå och en vit, men de är så himla mysiga.

Brukar inte påskpynta så mycket då påsken är så få dagar jämfört med jul. Hinner knappt ta fram pyntet förrens det ska plockas undan. Det här påskägget från Jeanne d'Arc kunde jag dock inte motstå, så det fick också följa med hem.

Hittade en gammal svart ram på loppis häromdagen som tyvärr inte hade något glas, men funkar bra ändå. Satte gammalt notpapper bakom mormor och morfars bröllopsfoto för att fylla ut ramen.

Hoppas ni får en härlig vecka!

Lena

söndag 20 mars 2011

Det spritter lite...

Visst börjar man väl ana våren nu, trots bakslag med snöfall i fredags? Här i Täby smälte det tack och lov bort lika snabbt som det kom ner.

Så fort solen tittar fram och snön börjar smälta spenderar jag en halv förmögenhet på blommor. Det borde egentligen vara under den mörka vintern man vill pigga upp sig med lite färg, men då nöjer jag mig gärna med enbart gröna växter.

Min absoluta favorit är Ranunkeln. Gillar den kompakta men ändå spröda formen på blommorna.

Nu ska jag ut i verkstan och måla lite möbler till butiken, så jag inte får skäll av Majsan för att jag kommer upp med bilen tom till helgen... :-)

Önskar er alla en riktigt härlig vecka!

Kram Lena

söndag 6 mars 2011

Nytt i badrummet

Äntligen är jag klar med badrumsskåpet som jag köpte för ett bra tag sedan. Då var det mörkbrunt med en spegel i dörren. Nu har det blivit vitt och spegeln är utbytt mot lite hönsnät och tyg.

Då jag redan har redan en spegel ovanför tvättstället kändes det onödigt med ytterligare en i badrumsskåpet. Är inte överdrivet intresserad av att se mig själv från alla möjliga håll... :-)

Ett par nya tvättburkar i plåt står nu på en hylla i badrummet. Hade ett par större i vitt förut, men de får hänga med hem till Täby. De här är mindre och passar bättre i stugan.
Burkarna finns på Lavendel & Romantik och säljs i ett set om två (white + color).

Vi har ett ganska stort fönster i badrummet som släpper in fantastiskt mycket ljus. Dock vill man inte gärna synas i hela byn när man sitter på toa. Har provat en massa varianter av insynsskydd, men det mesta täpper till för mycket och det härliga ljuset försvinner. Ett par "lagom" tjocka linnegardiner blev tillslut räddningen.

Måste visa en urgullig spegel som jag hittade på Lilla Blankas blogg. Hon säljer jättemysiga, handplockade saker i sin lilla nätbutik, http://www.lillablankavintagecollection.blogspot.com/ Rekommenderar varmt ett besök.

Ha en härlig vecka!

Kram Lena