lördag 28 augusti 2010

Nya soffan

I dag har jag varit på två loppisar och gjort en massa härliga fynd som jag ska visa så fort jag har målat dem. Hade ingen inspiration när jag åkte iväg, men det tog inte så lång tid innan jag kom loss. Jag blir lycklig som ett litet barn när jag gör de där riktiga fynden för några fjuttiga slantar.

Måste bara visa den nya soffan som vi köpte till stugan. Den är så fin!

Är så nöjd att jag hann måla klart möblerna hallen i stugan innan jag åkte hem från semestern.

Stolen var gammal och sliten, nyckelskåpet, som min morfar gjorde för över 30 år sedan, var mörkbrunt och spegeln, som är efter min mans farmor och farfar, var i slitet guld. Hallen är väldigt liten, men känns betydligt större och framförallt fräschare när de få pinaler som står där blev enhetliga.

Ha nu en jättehärlig vecka. Håller tummarna att vädret håller i sig. Här i Stockholm har vi sol och ca. 20 grader varmt idag.

Kram Lena

söndag 22 augusti 2010

Hemgång

Efter sex  härliga sommarveckor är det nu dags att packa och bege sig hemåt. Fy, jag vill verkligen inte. Pyntade av i trädgården i går, så nu ser det riktigt trist och tomt ut. Passade på att fota några av mina rostiga saker jag har i trädgården. Älskar rost av alla de slag, förutom på bilen...

Den här mysiga lyktan, som man kan sticka ner var som helst i trädgården är min absoluta favorit.

Är också väldigt förtjust i de här rostiga trädgårdsögonen. De blänker så fint när de snurrar i vinden. Både lyktan och ögonen kommer från Bäsna Trädgård, som har massor med fina rostiga saker.

Blev jättekär i den här maffiga, rostiga flaskhållaren som jag hittade på Lavendel & Romantik igår. Funkar också bra att ha liggande på en hylla och förvara vinflaskor i. Smart!

Ha en skön vecka. Själv vågar jag inte tänka på hur det kommer att kännas att vakna av väckarklockan kl. 5.45 i morgon bitti. Huva, jag som älskar att sova.

Kram Lena

tisdag 17 augusti 2010

Ruskigt tomt

Sista semesterveckan! Jag ska njuta av den så mycket det bara går. I söndags åkte mannen och båda barnen hem. Det blev ruskigt tomt, men jag förstår att barnen saknar sina kompisar och vill tillbringa sista sommarlovsveckan hemma. Jag tycker i och för sig att det är skönt att vara själv ibland, men det kändes fruktansvärt vemodigt när de åkte. Ett tecken på att den sköna sommaren och de lata, lediga dagarna snart är till ända. Nu dröjer det ett helt år tills nästa gång...

Självömkan gick dock snabbt över. Tillbringade hela gårdagen hos goa Majsan på Lavendel & Romantik med att packa upp en massa ny, härliga varor som kommit in. Hur kul som helst. Jag vill ha allt! Många fina ljusstakar och lyktor bland annat. Perfekt när kvällarna snart blir mörkare. Den här tyckte jag var jätteläcker.  

Den  här kryddlådan fastnade jag också för. Fanns även en variant med plats för fyra kryddor, men jag mjukstartar med den mindre storleken.

Ha en skön sensommarvecka!

Kram Lena

söndag 8 augusti 2010

Soffa till salu!

Nu säljer jag vår underbara soffa. Egentligen älskar jag den men den är aningens för lång för att passa in i vårt hus. Den sticker ut en bit i fönstret, vilket jag retat mig lite på. Detta var något jag blundade för när jag köpte den. Jag har en tendes att göra så när jag fastnat för något jag gärna vill ha. Det kan jag stå ut med tänkte jag då, och har så gjort fram tills nu i helgen då jag hittade en liknande soffa som är något kortare.

Om någon är intresserad ligger nu denna soffa ute till försäljning på blocket. Klicka på bifogad länk, så kommer du till annonsen.

http://www.blocket.se/dalarna/Vacker_vit_sekelskiftes_soffa__shabby_28840842.htm?ca=6&w=1

Ha det gott!

/Kram Lena

tisdag 3 augusti 2010

Loppisfynd

Det är inte mycket till bloggaktivitet på mig just nu. Jag är urdålig på att både läsa andras bloggar och blogga själv. Jag som trodde att jag skulle göra massor av båda delarna under semestern, men då jag till vardags sitter naglad vid en dator hela dagarna på jobbet har jag insett hur skönt det är att göra annat när jag är ledig. Det blir ändring på det när jag väl börjar jobba igen, men dit är det tack och lov ytterligare tre veckor.

Har varit på en riktig loppisrunda upp mot Leksand idag. Fyndade en hel del som jag är jättenöjd med. En bunke som jag minns sedan jag var liten då min mormor och morfar hade en likadan, en gjutjärnsljusstake, några krokar, en stor trådrulle, jättesöta kaffekoppar, en gallerskål, ett livstycke och ett överlakan. Lakanet ska jag sy om och sätta upp i en "glugg" vi har i arbetsbänken i köket. Tror det kommer att se lite mer ombonat ut då.

Blev väldigt förtjust i kaffekopparna som jag hittade. Tyvärr fanns det bara fyra stycken. Skulle gärna vilja ha fler. Finns ingen uppgift om tillverkare på varken kopp eller fat, men hojta gärna till om ni skulle hitta likadana någonstans. Jag är superspekulant.

Ha en fortsatt härlig vecka!
/Kram Lena