lördag 24 juli 2010

Måla, måla, måla...

Målar för hela slanten gör jag just nu. Jag har verkligen "kommit loss" så att säga.

Äntligen klar med utemöblerna. Har så länge velat måla dem vita då jag var trött på det dalablå, som i och för sig också är fint, men ibland vill man förnya sig. Vi har även en gammal Grythyttanmöbel, som fanns kvar i huset när vi köpte det, som behöver få sig en omgång med vit färg. Få se om det blir av i sommar.

Har även målat om sovrummet så nu är väggarna vita. Trägolvet står på tur och ska målas i en svagt grå nyans. Är väldigt förtjust i texter och väggord av alla de slag. Den här satte jag mellan fönstret och taket i sovrummet.

Även en gammal byrå har fått sig en släng av målarpenseln...och lite text på lådorna...

Det var allt för idag. Ha en skön vecka!

//Lena

fredag 16 juli 2010

Äntligen semester!

Så kom den äntligen, den efterlängtade semestern. Jag och dottern har varit här uppe i stugan sedan i tisdags kväll. Maken och sonen kommer nu under helgen. Har inte riktigt kommit in i semesterlugnet ännu. Har under flera kvällar försökt göra ett blogginlägg, men blir vansinnig för att det tar sådan tid. Uppkopplingen är inte den bästa här i stugan. Det har slutat med att jag gett upp och smällt igen datorn. Idag tog jag dock ett djup andetag och gjorde ett nytt försök. Kom på att jag kunde borsta tänderna, diska, lösa korsord etc. medans jag väntar på att bilderna laddar ner. Det dröjer nog någon vecka till innan jag varvat ner så pass att det är helt ok att bara sitta och titta på när datorn jobbar utan att behöva gör något samtidigt.

Började måla utemöbler på direkten jag kom hit. De har varit dalablå men ska nu bli vita. Vill gärna få fram möblerna medans solen är kvar, så jag har stått i uthuset varenda dag och målat som en dåre. I dag ska jag dock börja ägna mig åt trädgården.

Ett gammalt vitt porslinsfat får fungera som lite vattenblänk i ett gräsparti.

Hade med mig några blommor hemifrån, men behöver plantera många fler för att det ska bli mysigt, så idag får det bli en tur till Bäsna trädgård. Ser fram emot en härlig cykeltur dit, att få sitta stilla en stund och lyssna på porlande bäckar och titta på den härliga, rogivande miljön. Givetvis blir det en kopp kaffe och en bit god pelargonkaka. Det hör liksom till.

Ha en härlig helg!
/Kram Lena

lördag 3 juli 2010

Nedräkning

En vecka kvar till semestern. Gissa om jag längtar? Det blir raka vägen upp till stugan i Dalarna och där kommer jag att vara de närmast 6 veckorna. Det ska bli sååååå skönt.

Måste visa en mysig sjal som jag hittade på Lavendel & Romantik förra veckan. En blandning av både tyg och spets. Jag klär inte riktigt i volang och spets, men den här är aldeles lagom "söt" för min smak. I really like!

Lite bilder från vårt badrum i stugan som äntligen blev klart förra sommaren. Det var ett lyft att få in varmvatten och dusch i huset. Rummet är dock svårfotograferat då det är långsmalt, så det får bli ett par väl valda bilder bara.

I dag har jag och dottern varit på en utflykt till Waxholm. Underbart mysigt i detta härliga väder. Fläktar så skönt när man är nära vatten. Blir så sugen på att ha en stuga i skärgården också, men två hus att sköta om får nog räcka och överge Dalarna finns inte på världskartan. Man kan inte få allt helt enkelt.

Nu hoppas jag att sista jobbveckan går i raketfart. Ha det gott!
//Lena