torsdag 22 april 2010

Färdigåkt

Var uppe i Lindvallen med jobbet i helgen. Kändes konstigt att paka skidorna ännu en gång, då våren är här för fullt i Stockholmstrakten och gatorna redan sopats rena från sand och grus. Måste nog säga att skidåkningen sjöng på sista versen, så nu är det definitivt färdigåkt för den här säsongen. Dags att damma av golfklubborna i stället.

Äntligen har jag blivit färdig med det där skåpet jag fyndade på loppis för några veckor sedan. Brunt, nött och tråkigt med urfula beslag hittade jag det i en hörna, men med lite vit färg och nya porslinsknoppar känns det användbart igen. Tror att det får tjänstgöra som TV-bord uppe i stugan. Om man gör ett litet hål på baksidan där sladdarna kan komma ut kan man stoppa undan boxen och dvd spelaren inne i skåpet tänkte jag.

Min dotter har bestämt sig för att ha godisuppehåll i ett halvår, så till påsk önskade hon sig en uppsats med ull att tova i stället för påskägg. Resultatet blev dessa små får. Både sötare och nyttigare än godis.

Måste bara visa den här supergulliga väskan som min dotter fick av snälla och goa' Majsan på Lavendel & Romantik. Ett riktigt smycke som man gärna vill ha hängandes framme. Jag lovar Majsan, jag har inte tagit väskan av min dotter, bara lånat...

Ha det gott!

lördag 10 april 2010

Vårtecken

Vilken härlig påskhelg vi hade förra veckan. Givetvis var vi uppe i stugan i Dalarna och det blev massor med fina åk i Romme Alpin. Trots att jag älskar att åka skidor är jag rysligt less på vintern nu. Blev så glad härmodagen när jag åkte hem från jobbet och såg tussilago i ett dike. Första vårtecknet, äntligen!!!
Så här härligt var det nere vid ångbåtsbryggan i Bäsna förra helgen.

Är inte så mycket för att påskpynta. Det känns så onödigt att pynta hemma när vi ändå sticker iväg upp till stugan och när vi väl kommer upp till stugan känns det onödigt att pynta för bara några dagar. Är inte så förtjust i gult heller, men påskpynt behöver givetvis inte gå i gult, precis som julen inte behöver gå i rött. Något enstaka ägg åkte dock fram, som det här...

...och de här...

...och de här...

...och för barnens skull, en kyckling, dock inte gul.

Ha en fortsatt skön helg!

//Lena